Välkommen till K-beauty.se

K-beauty.se är platsen för dig som vill lära dig allt om koreansk hudvård och hur det kan hjälpa dig att uppnå glass-skin. Koreansk hudvård har sedan lång tid tillbaka varit populärt i Asien, men har på senare tid även tagit sig hit till västvärlden. Här på K-beauty.se hittar du information om produkter, hudvårdsrutiner, tips, trender och guider inom hudvård som härstammar från Korea. Även om K-beauty är mitt huvudsakliga intresse är min passion för hudvård inte begränsat till det. Här kan du även hitta mängder av tips och råd om populär hudvård från andra varumärken som är utmärkt för att få en hälsosam och glowig hy.

Mer om mig

Mitt namn är Cecilia och det är jag som driver hemsidan. Jag har sedan en lång tid tillbaka haft ett stort intresse för hudvård. Jag har, precis som många andra, kämpat med att hitta rätt i djungeln av hudvårdsprodukter och rutiner – inte en lätt uppgift. Med hjälp av ett brinnande intresse av hälsa och skönhet samt den oändliga mängd information vi nu kan hitta på nätet har jag sammanställt allt du behöver veta om den ständigt växande skönhetstrenden K-beauty.

Min hudresa

Sedan tonåren har jag kämpat med oljig hy, finnar, stora pormaskar och rodnader. Jag har försökt allt mellan himmel och jord, men inget gav mig de resultat jag var ute efter. Drömmen om en felfri hy har känts som precis det – en dröm. Efter en misslyckad kemisk peeling år 2019 som fullständigt utplånade min hudbarriär och som orsakade uppkomsten av hudbesväret perioral dermatit, behövde min hy all hjälp den kunde få. Jag sökte med ljus och lykta efter något som kunde hjälpa min känsliga och trasiga hy och kom över begreppet K-beauty. Omedelbart började jag djupdyka i ämnet och fastnade direkt. Hudvård som fokuserar på att behandla huden inifrån ut, innehåller naturliga ingredienser och som är utmärkt för känslig hy – ja tack! Sedan den dagen var jag fast i K-beauty-träsket. Jag använder koreanska skönhetsprodukter i min rutin dagligen vilket har gjort under för min hud. Min hud är mer balanserad, jag får väldigt sällan finnar och min hud har en lyster som aldrig förr. Min hud är inte perfekt, men min hy är idag i sitt allra bästa skick och den blir bättre för var dag som går. Det har jag koreansk hudvård att tacka för.