k-beauty solskydd

Koreanska Solskydd: 4 solkrämer värda att köpa

Solskydd, det sista steget i den koreanska hudvårdsrutinen och möjligtvis det viktigaste. För att hålla huden välmående och full av lyster är det viktigt att du använder ett solskydd, inte bara på sommaren utan även på vintern. Genom att använda ett välfungerande solskydd med hög spf-faktor kan du hålla din hud spänstig och effektivt förebygga ålderstecken som pigmenteringar, rynkor och fina linjer.

Varför är koreanska solskydd bra?

Solskydd från koreanska varumärken fokuserar på att vårda huden från insidan, ut och är därför skapade med skonsamma formulas som passar alla hudtyper, även den mest känsliga. Eftersom solskydd är en så betydelsefull del av den koreanska 10-stegsrutinen och vägen till att få det vi kallar en ”porslinshy” är skönhetsmärken från Korea något utav experter på solskydd. Till skillnad från många andra solskyddsprodukter på marknaden är de flesta koreanska solskydd fria från ingredienser som har en komedogenisk effekt. Det gör att de inte täpper till porerna, en vanlig orsak till uppkomsten av finnar, och är särskilt bra för dig med aknebenägen hy.

Fördelar med K-beauty solkrämer:

  • Lämpliga för alla hudtyper.
  • Lämnar inga vita rester.
  • Ger ett effektivt skydd mot UV-strålning.
  • Innehåller en hög halt vårdande ingredienser.

Bästa K-beauty solskydden

Koreanska solskydd är mycket skonsamma mot huden och kan därför användas av alla, oavsett om du har en torr, oljig, normal, känslig eller aknebenägen hud. Vi har listat fyra av de bästsäljande K-beauty solskydden i Sverige i olika prisklasser och var du kan köpa dem.

COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50 PA+++

betyg 5 stjärnor
Betyg: 5 av 5
cosrx aloe soothing sun cream

En riktig storsäljare bland K-beauty solskydd, med all rätt. Denna solkräm innehåller bland annat den mycket lugnande och vårdande ingrediensen aloe vera. Solskyddet absorberas snabbt av och känns inte klibbig på huden. Det har solskyddsfaktor 50+ och skyddar mot både UVA- och UVB-strålning.

Pris: 167kr hos Cocopanda.se

Här kan du köpa COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50.

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics

betyg 5 stjärnor
Betyg: 5 av 5
relief sun solskydd från beauty of joseon

Solkräm som innehåller 30% risextrakt och probiotika som lugnar huden och bidrar till en jämnare hudton. Detta solskydd har spf 50 och ger ett bra skydd från solens skadliga strålar.

Pris: 174 hos Lyko.com

Här hittar du Beauty of Joseon Relief Sun.

Dr. Ceuracle Cica Regen Vegan Sun Gel

betyg 4,5
Betyg: 4,4 av 5
cica regen vegan sun gel dr ceuracle

Ett återfuktande solskydd som både ger näring till huden och skyddar det från solen. Formulan innehåller ingredienser som har en antiinflammatorisk effekt samt lugnande egenskaper. Solkrämen reparerar och lugnar skadad hud och har solskyddsfaktor 50.

Pris: 349kr hos GLOWiD.se

Här kan du läsa mer om och köpa Dr. Ceuracle Cica Regen Vegan Sun Gel.

Klairs All-day Airy Sunscreen

inga betyg ännu
Inga betyg
all day airy sunscreen klairs

Solskydd från Klairs som har en lätt och gelig konsistens som vårdar din hud på djupet. Det innehåller återfuktande ämnen som ger skydd till din hud utan att irritera. Använd solskyddet varje dag för att ge din hud ett effektivt skydd mot UV-strålning som är mycket skadligt för huden.

Pris: 379kr hos Lyko.se

Här kan du köpa Klairs All-day Airy Sunscreen.

Tvätta bort solskyddet noggrant

När du har hittat det perfekta solskyddet för dig ska du se till att använda det varje dag, oavsett årstid. När du har använt solskydd är det viktigt att du dubbelrengör ditt ansikte på kvällen. En bra oljerengöring är vitalt för att få bort alla smink- och solskyddsrester. Genom att rengör ansiktet ordentligt efter du har använt ett solskydd förhindrar du att det ligger kvar i porerna där det kan orsaka finnar och andra vanliga hudproblem. Vi har listat de bästa k-beauty rengöringarna för alla olika hudtyper som rengör huden utan att avlägsna dina naturliga oljor i ansiktet.

Dela den här artikeln

Start typing to see products you are looking for.