skin cycling

Skin Cycling: Din guide till den nya hudvårdstrenden

Ingen har väl missat den virala hudvårdstrenden – Skin Cycling, som har gett fantastiska resultat till människor över hela världen. Skin cycling är en metod som passar alla hudtyper och hudtillstånd och som kan få din hud att gå från grå och tråkig till en hud full av lyster. Här får du reda på allt du behöver veta om skin cycling, vad det är bra för och hur du gör. Vi tipsar dig även om K-beauty produkter som är ideala för dig som vill börja med denna enkla men effektiva hudvårdsrutin.

Vad är skin cycling?

Skin cycling är en typ av hudvårdsrutin där du repeterar en cykel av utvalda produkter. Schemat du ska följa består av fyra steg, fördelat över fyra dagar. Metoden går ut på att använda sig av exfolierande hudvård och kombinera det med reparerande och barriärstärkande hudvård. Med rätt sorts produkter för din hudtyp kan skin cycling hjälpa dig att få en glowig och välmående hy. De fyra stegen i skin cycling-metoden består av två dagar med fokus på exfoliering och aktiva ämnen, och två dagar med fokus på att stärka huden.

Varför är skin cycling bra?

Att använda aktiva ämnen och exfolieringar kan göra underverk för hyn, men enbart om du använder dem på rätt för att undvika att irritera huden. Med skin cycling kan du ta del av de fantastiska resultat som aktiv hudvård kan ge men undvika irritation. Det finns mängder av fördelar med att börja med denna trendiga metod, oavsett vilken hudtyp du har.

Fördelar med metoden:

  • Ger dig vacker lyster och glow.
  • Förebygger rynkor och fina linjer.
  • Hjälper dig bevara en stark hudbarriär.
  • Håller talgproduktionen i balans.
  • Motverka inflammation i huden.
  • Reducera risken för akneutbrott.
  • Ger liv till matt och glåmig hy.

Skin cycling – Så gör du

Hudvårdsrutinen sträcker sig över fyra dagar och ska alltid utföras på kvällen. För att uppnå bästa möjliga resultat är det viktigt att du följer stegen noggrant och håller dig till den utan uppehåll. Den femte kvällen repeterar du din rutin och börjar om med dag 1 igen.

Dag 1 – Exfoliering

Använd en exfolierande produkt som innehåller AHA, BHA eller PHA, för att avlägsna döda hudceller, bakterier och smuts. Peelingen stimulerar cellförnyelsen i huden och gör att resterande hudvård har lättare för att absorberas.

Dag 2 – Retinol

Dags för retinol. Retinol är en A-vitamin som stimulerar produktionen av kollagen i huden vilket ger dig en spänstig hud. Det är effektivt mot vanliga ålderstecken som fina linjer, rynkor och pigmentfläckar, men även mot akne och inflammation.

Dag 3 och 4 – Återhämtning

Nu ska vi låta huden vila. Fokusera på att använda lugnande hudvård som stärker hudbarriären. Återhämtningsperioden är viktig för att förebygga irriterad och röd hud, och för att produkterna från dag 1 och 2 ska ha tid att verka och ge resultat.

Metod som passar alla hudtyper

Eftersom skin cycling består av en noggrann utvald blandning av hudvård med aktiva ämnen och reparerande hudvård är det en metod som passar alla hudtyper, även känslig hy. Det är ett utmärkt sätt för dig som är ny när det kommer till retinol att börja använda aktiva ämnen. Skin cycling är bra för dig som vill behandla vanliga hudtillstånd som akne, yttorrhet, fet hy, försvagad hudbarriär och rynkor.

Vilka produkter ska jag använda?

När du väljer vilka produkter du vill använda i din skin cycling-rutin ska du först och främst utgå från din hudtyp. De olika sorters syrorna som finns passar nämligen olika bra för våra hudtyper.

– Oljig eller aknebenägen hud

Du som har en fet hudtyp bör använda en exfoliering som innehåller BHA-syra. BHA-syra, eller salicylsyra som det också heter, löser effektivt upp talg och smuts i porerna och förhindrar infektioner som kan orsaka finnar.

– Torr eller känslig hud

För att minska risken för irritation kan du använda en peeling som innehåller PHA-syra, en mer skonsam variant av syra. Molekylerna i PHA-syra är större och kan därför inte tränga ner lika djupt i huden. Den är lite snällare mot huden men ger ändå fantastiska resultat.

– Normal eller kombinerad hud

Har du en normal eller kombinerad hudtyp bör du välja en peeling som innehåller AHA-syra. Syran avlägsnar döda hudceller och smuts och motverkar effektivt rynkor och fina linjer.

Tips på passande koreansk hudvård

Det finns flera hundratals produkter inom koreansk hudvård som är perfekt att använda för skin cycling. Här tipsar vi om några exfolieringar från populära koreanska varumärken för olika sorters hudtyper.

Synliga resultat redan efter en vecka

Använder du dig av skin cycling kontinuerligt och följer metoden till punkt och pricka kan du se resultat redan efter två omgångar, alltså efter åtta dagar. När du väl har börjat med skin cycling kommer du märka att din hud har ett hälsosamt glow, känns mer återfuktad och är plumpad.

Skin cycling har gett enastående resultat för många, men precis som med allt annat när det gäller hudvård, fungerar det olika bra för olika personer. Om du vill förbättra din hud och få en jämnare hudton kan det vara värt att prova denna hudvårdsrutin. Viktig att tänka på när du använder dig av exfoliering och aktiva ämnen i din hudvård är att din hud blir mer känslig mot solen. Därför behöver du använda ett bra solskydd dagtid. Vi har listat K-beauty solskydd som passar utmärkt för alla hudtyper och som håller din hud skyddad under tiden du utför skin cycling.

Dela den här artikeln

Start typing to see products you are looking for.