intimrakning

5 tips för en lyckad intimrakning

Huden i intimområdet, både hos män och kvinnor, är tunnare och mer känslig än på andra ställen på kroppen. Det är därför viktigt att du använder rätt sorts produkter, särskilt anpassade för att användas i det intima området. Vi har de bästa tipsen för hur du ska undvika att få problem med röda prickar, irriterad hud och andra besvär som kan uppstå vid rakning av intimområdet.

1. Använd alltid en vass rakhyvel

Det lättaste sättet att undvika en irriterad hud när du rakar dig i intimområdet är att se till att du alltid använder dig av en vass rakhyvel. En rakhyvel med nya vassa blad kapar lätt av håret nära huden, till skillnad från slöa rakblad som drar i hårstrået innan det går av. En slö rakhyvel gör även att du behöver gå över området flera gånger vilket bidrar till en ännu mer irriterad hud.

2. Applicera rakprodukter för intimområdet

Det finns mängder av olika produkter du kan använda för att lugna huden och göra rakningen mer skonsam. Att använda en rakolja, rakskum eller liknande mjukar upp håret och gör det lättare att raka av. Det gör även att rakhyveln lättare glider över huden. Det finns flera varumärken som har utvecklat rakprodukter som är speciellt anpassade för att användas för det kvinnliga underlivet och manliga underlivet.

Produkter för det kvinnliga underlivet

deodoc kit intimrakning kvinna

Här kan du köpa DeoDoc 3-step shaving Kit.

Produkter för manliga underlivet

veet intimrakning kit män

Här kan du köpa Veet Men Intimate Hair Removal Kit.

3. Smörj med en lugnande produkt efter rakning

Efter att du har rakat dig i intimområdet är huden ofta lite röd och extra känslig. För att undvika röda prickar och inflammerade hårsäckar kan du använda en lugnande och reparerande after shave. Att använda en after shave produkt hjälper huden att återställa sig till sitt normala tillstånd.

4. Exfoliera din hud regelbundet

Den främsta orsaken till inåtväxande hårstrån är döda hudceller som ligger på hudytan och hindrar hårstråt från att växa ut på rätt sätt. Genom att använda dig av en mycket mild exfoliering i intimområdet ungefär en gång i veckan kan du förebygga inåtväxande hårstrån. En skonsam exfoliering hjälper till att avlägsna döda hudceller, smuts och bakterier som kan orsaka besvär efter rakning. Tänk på att du inte ska använda en skrubb eller peeling inuti underlivet, utan enbart på huden runtomkring.

5. Trimma långt hår innan du rakar dig

Om du har långa hårstrån som du vill ta bort ska du första använda en trimmer innan du rakar dig. Rakar du direkt på långa hårstrån behöver du gå över området flera gånger vilket kan irritera huden. Trimmar du håret i intimområdet innan du rakar dig har du även lättare för att se var någonstans du har och var du inte har rakat.

Philips OneBlade

En utmärkt trimmer för att korta ner hår i intimområdet för både män och kvinnor är Philips OneBlade. Trimmern fungerar för både torr och våt rakning.

Köp din Philips OneBlade hos MEDS.

philips oneblade

Dela den här artikeln

Start typing to see products you are looking for.