så applicerar du din hudvård i rätt ordning

Så applicerar du din hudvård i rätt ordning

Med alla olika steg och produkter som ingår i en hudvårdsrutin är det lätt att bli förvirrad. För att du ska få ut den bästa möjliga effekten av din hudvård är det viktigt att du applicerar dina produkter i rätt ordning. Genom att applicera dina hudvårdsprodukter i korrekt turordning kan din hud absorbera innehållet som den ska och ge dig de resultat du är ute efter.

Vilken ordning ska hudvårdsprodukter appliceras i?

När du applicerar din hudvård går det oftast att följa den simpla regeln ”tunnast till tjockast”. Det betyder att du börjar med att applicera hudvårdsprodukten med den tunnaste konsistensen först, och avslutar med den som har tjockast konsistens. Det finns dock undantag till den här regeln. För att ge din hud det allra bästa resultat ska du applicera din hudvård i denna ordning:

1. Rengöring

Första steget i din hudvårdsrutin är rengöring. Enligt den koreanska 10-stegsrutinen ska du tvätta ansiktet två gånger med två olika typer av rengöringar. Det är det som kallas dubbelrengöring.

2. Exfoliering

Det är inte rekommenderat att använda en exfoliering, skrubb eller peelingprodukt varje dag, men när du väl ska använda det är det i detta steg.

3. Toner eller ansiktsvatten

Det finns olika sorters toners. En del är gjorda med fokus på rengöring, andra med fokus på att behandla. Rengörings-toners ska appliceras med en bomullsrondell. Toner som har en vårdande formula kan du med fördel applicera i händerna och sedan klappa in den i huden.

4. Essence

En essence är snäppet tjockare i konsistens än en toner, men aningen tunnare än ett serum. För bäst effekt ska du försiktigt klappa in produkten i huden.

5. Spot treatment

Har du en produkt som är till för att punktbehandla ett speciellt hudbesvär, såsom akne eller pigmentfläckar, ska du applicera den i detta steg.

6. Serum

Serum kommer i en mängd olika former och ger huden en boost av näring. Om du vill att ditt serum ska kunna sjunka in i huden riktigt ska du applicera det på hud som är lite fuktig, och inte helt torr.

7. Ögonkräm

Dutta in ögonkräm under ögonen och i resten av ögonområdet. Huden kring ögonen är tunnare än på andra delar av ansiktet. En liten mängd kräm räcker långt. Om du tar för mycket ögonkräm kan det istället ha en negativ effekt och ge hudbesvär som irritation och milier.

8. Dagkräm eller nattkräm

En ansiktskräm fungerar både genom att återfukta och hjälpa huden att bibehålla fukt. Krämen skapar dessutom en barriär som skyddar din hud mot yttre påfrestningar. För din kvällsrutin är detta ditt sista steg i din rutin.

9. Solskydd

Det sista steget i din dagsrutin är solskydd. SPF är din bästa vän om du vill hålla din hud frisk och ungdomlig så lång tid som möjligt.

Nu när du vet vilket ordning du ska applicera din hudvård, ska du bara hitta de perfekta produkterna. Letar du efter bra koreanska hudvårdsprodukter att inkorporera i din hudvårdsrutin? Vi har listat de bästa K-beauty produkterna som du behöver om du vill ha en glowig och vacker hy.

Dela den här artikeln

Start typing to see products you are looking for.