slugging

Slugging – viral hudvårdstrend för djup återfuktning

Slugging är en viral hudvårdstrend, som så många andra underbara metoder, härstammar från Korea. Metoden går ut på att låsa in fukten i huden vilket ger dig en återfuktad och hälsosam hud. Detta extra steg i din kvällsrutin kan ge dig en hud som är full av glow och som känns återfuktad hela dagen. Här får du veta allt du behöver om den populära metoden slugging.

Vad är slugging?

Slugging I hudvårdsvärlden är en metod som innebär att du applicerar petrolatum, eller vaselin som det vanligtvis kallas, som sista steg i din hudvårdsrutin. Genom att applicera ett lager av vaselin över dina föregående hudvårdsprodukter kapslar du in fukten och skapar ett skyddande lager på huden.

Välkänd metod inom K-beauty

Ordet slugging härstammar av det engelska ordet för snigel, alltså slug. Att applicera vaselin på huden kan efterliknas vid att ha ett lager av snigelslem i ansiktet, därav begreppet slugging. Det låter inte helt trevligt men det finns en bra anledning till varför det har namngetts efter just det. Snigelslem är en vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter inom K-beauty som har fantastiska egenskaper för din hy.

Hur fungerar det?

Vaselin ger i sig inte någon fukt till huden. Det vaselinet gör är att låsa in fukten du får från din hudvård och den naturliga fukt du har i huden. Det skyddande lagret som det ger förhindrar fukten från att avdunsta och håller hyn återfuktad längre. Vaselinet skyddar även från smuts, bakterier och andra yttre påfrestningar.

Fördelar med slugging

Genom att använda dig av slugging kan du återfukta din hud mer effektivt och motverka vanliga problem som torr hud och yttorrhet. Vaselinet lägger sig som ett extra lager på din hud och kapslar in fukten. Slugging gör också att din hudvård har större chans att nå djupare ner i din hy och ge dig bättre effekt.

Vem passar metoden för?

Slugging är en metod som du kan använda oavsett vilken hudtyp du har, men det är bäst för dig med en torr hud. Det finns en mängd personer som har fått fantastiska resultat av att använda sig av slugging. För att avgöra om det är en metod för dig och din hud är det bäst att du provar dig fram.

Är slugging dåligt för akne?

Slugging kan vara en bra metod även för dig som har akne. Har du problem med finnar ska du dock vara medveten om att vaselin, som ofta används för slugging, är en otroligt fet produkt som kan täppa igen porerna. Det kan i sin tur orsaka finnar och trigga din akne. Har du en tendens att få akne och finnar kan det då vara bättre att använda en fet kräm istället för vaselin. Använd då gärna en kräm som är fri från ingredienser som kan trigga akne eller som täpper till porerna.

Tips för dig med oljig hy

En oljig hy har en överproduktion av talg. Om du applicerar vaselin i ansiktet är risken stor att du får problem som milier och knottror, orsakade av inkapslad talg. Du som har en fet hudtyp bör därför, precis som du som har problem med akne, använda dig av en krämprodukt som är anpassad för din hudtyp istället för att använda vaselin.

Så gör du

Slugging ska göras på kvällen. Börja med att rengöra och applicera dina hudvårdsprodukter som vanligt. Som sista steg i din kvällsrutin applicerar du ett jämnt lager av vaselin, eller en annan passande produkt, i ansiktet.

Steg för steg:

  1. Rengör ditt ansikte.
  2. Applicera dina hudvårdsprodukter. Se till att använda återfuktande hudvård.
  3. Smörj in ansiktet med ett jämnt lager av vaselin eller en annan produkt som passar din hudtyp.

Hur ofta kan man göra det?

Slugging kan göras så ofta som du känner att din hud är i behov av det. När din hud känns extra torr, exempelvis på vintern, kan du använda dig av slugging som en kur för att ge din hud djup återfuktning. Hur ofta du kan använda dig av metoden är individuellt. En del använder sig av slugging flera gånger i veckan, medan andra gör det lite då och då. Prova dig fram och använd dig av metoden så ofta, och så länge som du får önskade resultat utav det.

Produkter som passar för slugging

Vaselin är den huvudsakliga produkten som används för slugging. Det är dock en väldigt fet produkt som, för vissa hudtyper, kan bli lite för fet. Det finns andra produkter som är bra att använda för denna metod. För en del personer kan det räcka att använda en vanlig nattkräm eller en nattmask för att få samma resultat.

Cicaplast från La Roche Posay

En produkt som har blivit omtalad på grund av sina många användningsområden är Cicaplast från La Roche Posay. Cicaplast Balm B5+ är ett balm som fungerar utmärkt för slugging. Det är en fet hudkräm med en mängd bra ingredienser och fördelar. Cicaplast innehåller lugnande ingredienser som även innehåller återfuktande och skyddande ingredienser.
Här kan du köpa Cicaplast Balm B5+ – La Roche Posay.

cicaplast balm b5 från la roche posay

Slugging för håret

Slugging är inte bara till för ansiktet. Du kan även använda dig av metoden för att bevara fukt och ge glans till ditt hår. När det gäller slugging för håret använder du dig inte av vaselin. Du applicerar istället en lagom mängd vårdande hårolja som du låter verka under natten. För att se till att håroljan inte absorberas av ditt örngott ska du trä över en hätta över håret, helst en som är gjord av satin som är skonsam mot håret. 

Dela den här artikeln

Start typing to see products you are looking for.