startkit-koreansk-hudvard

Startkit – Kom igång med koreansk hudvård

Det kan vara svårt att hitta rätt i hudvårds-djungeln. För att underlätta och för att du ska slippa köpa en massa onödiga produkter som inte är anpassade för din hudtyp finns det start-kit som du kan köpa. Den koreanska hudvårdsrutinen består av 10 steg, som nybörjare kan det dock kännas svårt och jobbigt att helt plötsligt gå från ingen hudvårdsrutin, till en rutin med så många steg. Det som är bra är att du inte behöver börja med alla steg. Ett K-beauty kit för nybörjare kan helt enkelt bestå av en bra rengöring, toner, ett serum och en ansiktskräm.

För torr hy

Torr hud kan bero på flera olika faktorer, men den vanligaste orsaken är att huden saknar fukt. Genom att använda ett kit med hudvård som tillför fukt men som även ökar hudens naturliga förmåga att bevara fukten kan du motverka torr hud. Du som har torr hud bör börja med en mild rengöring och följa upp med fetare hudvård som återfuktar huden på djupet och stärker hudbarriären, något som koreansk hudvård är perfekt för.

För oljig hy

Du som har en oljig hy behöver, precis som den som har torr hy, tillföra massor av fukt till huden. Du behöver även hudvård som hjälper till att balansera din talgproduktion i huden. En oljig hudtyp mår oftast bäst av att använda lätta hudkrämer, exempelvis gelkrämer, vilket ger huden återfuktning utan att täppa till porerna.

För känslig hy

Har du en lättirriterad och känslig hy? Då koreansk hudvård ett utmärkt val för dig. K-beauty fokuserar på milda formulas och ingredienser som ger din hy allt den behöver utan att göra den röd eller irriterad. Börja med ett k-beauty kit med en simpel rengöring, lugnande serum och en återfuktande kräm som håller rodnad borta.

För aknebenägen hy

Om du lätt får finnar är det bra att hålla sig borta hudvård som innehåller ingredienser som täpper till porerna och som kan trigga akne. Hudvård från Korea är experter på ren hudvård och naturliga ingredienser som kan hjälpa till att behandla och förebygga akne. Dessa k-beauty produkter är perfekta att starta med om du har en aknebenägen hy.

Färdiga K-beauty kit för olika hudtyper

Flera nätbutiker och varumärken som säljer koreansk hudvård har satt ihop färdiga kit för dig som är intresserad av att prova K-beauty. Dessa kit med produkter är ofta billigare än när du köper produkterna var för sig. Perfekt för dig som vill prova hudvård från Korea till ett förmånligt pris.

Dela den här artikeln

Start typing to see products you are looking for.