snigelslem i hudvård

Snigelslem – populär ingrediens i hudvård

Har du provat hudvård med snigelslem? Den oväntade, men numera mycket populära ingrediensen, är vanlig i hudvård på grund av sina många positiva effekter som den har för hyn. Mucin, som är den mer smakfulla beteckningen på ingrediensen, förekommer framförallt i hudvårdsprodukter som härstammar från Korea. Denna multifunktionella komponent kan hjälpa till att behandla flera vanliga hudtillstånd och kan ta dig ett steg närmare en glowig porslinshy.

Vad är snigelslem?

Snigelsekret, eller mucin som är den lite trevligare beteckningen för ämnet, är precis vad det låter som – slem som sniglar producerar. Sniglarna producerar denna substans naturligt och den innehåller mängder av näringsrika ämnen. Detta sekret innehåller även andra bra komponenter, bland annat hyaluronsyra, en annan mycket vanlig ingrediens i hudvård.

Hur framställs snigelsekret?

Det finns olika metoder för att extrahera substansen från sniglarna. Det som de företag som arbetar med snigelslem har gemensamt är att de använder extraheringsmetoder som inte skadar sniglarna. En metod, som bland annat används av varumärket COSRX, är att placera sniglarna på ett meshnät som de i lugn och ro får glida över i ungefär 30 minuter. Slemmet samlas sedan upp från nätet och sniglarna får återgå till sitt habitat. Substansen blir sedan processad för att passa i kosmetiska produkter.

Vad är snigelslem bra för?

Snigelslem har flera positiva effekter när du använder det på huden och det är den ultimata hudvårdsingrediensen för att få en hälsosam lyster. Det är en otrolig fuktbindare och har läkande egenskaper. Det är även bra för att lindra akne, stärka hudbarriären och stimulera kollagenproduktionen. Mucin är bra för alla hudtyper och hudtillstånd och lämnar huden glowig och plumpad.

Lindra och behandla akne

Mucin har antiinflammatoriska egenskaper och är därför utmärkt för dig med aknebenägen hy. De läkande aminosyror som ingrediensen har kan alltså hjälpa till att lindra akne och lugna en röd och irriterad hud.

Återfukta huden på djupet

Den främsta egenskapen hos snigelslem är att det är fuktbindande. Att applicera mucin ökar även hudens förmåga att bevara fukt. Substansen innehåller hyaluronsyra som är mycket återfuktande.

Stärka en försvagad hudbarriär

En svag hudbarriär ger en röd, irriterad, tråkig och matt hud. Mucin innehåller aminosyror och andra vitaminer som stärker din barriär och ger dig en hälsosam hud. Det är en utmärkt ingrediens att använda i kombination med andra exfolierande hudvårdsprodukter, exempelvis produkter med AHA- eller BHA-syra eller retinol.

Jämnare textur och hudton

Snigelslem innehåller bland annat glykolsyra som stimulerar hudens kollagenproduktion. Det gör det till en utmärkt ingrediens för anti-age ändamål. Högre produktion av kollagen minskar synligheten av fina linjer och rynkor och håller huden plumpad och spänstig. Det bidrar även till en jämn hudton och jämnare textur.

Hudvård som innehåller snigelslem

Det finns mängder av hudvårdsprodukter som innehåller den fenomenala ingrediensen mucin. Du hittar den i bland annat ansiktskrämer, serum, essence, ansiktsmasker och ögonkrämer. Ett mycket populärt K-beauty varumärke, som är erfarna när det kommer till användningen av mucin i hudvård, är COSRX. Det finns även andra koreanska varumärken som börjat att inkorporera snigelslem i sina hudvårdsprodukter, såsom Benton och Holika Holika.

Ansiktskräm för alla hudtyper

En oerhört omtyckt ansiktskräm med snigelslem som innehåller 92% av den underbara ingrediensen är COSRX All in one Cream. Den har en gelig formula som påminner en hel del om konsistensen hos just snigelsekret.

Hos GLOWiD kan du köpa COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream.

all in one cream från cosrx

Återfuktande och stärkande essence

En annan mycket uppskattad produkt är COSRX Power Essence. Den består av hela 96% som återfuktar huden, hjälper din hud att bevara fukt och håller den välmående. Denna produkt ska försiktigt klappas in i huden för att den ska absorberas på bästa sätt.

Hos GLOWiD kan du köpa COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence.

snail mucin essence från cosrx

Andra produkter med snigelslem

Du kan hitta flera andra hudvårdsprodukter som innehåller ingrediensen mucin. Här är ett urval av dem:

benton ögonkräm med snigelslem

Snail Bee Ultimate Eye Cream
En ögonkräm med fermenterat snigelsekret som stärker hudens barriär och förebygger fina linjer och rynkor.

Här kan du köpa Benton Snail Bee Ultimate Eye Cream.

benton ansiktsmask med snigelslem

Snail Bee High Content Mask Pack
Ansiktsmask, eller sheet mask, med snigelslem som återfuktar, mjukgör och vårdar din hy.

Här kan du köpa Benton Snail Bee High Content Mask Pack.

mizon serum med snigelslem

Snail Repair Intensive Ampoule
Serum med 80% mucin som stimulerar cellförnyelse i huden och har flera anti-age egenskaper.

Här kan du köpa Mizon Snail Repair Intensive Ampoule.

Dela den här artikeln

Start typing to see products you are looking for.