k-beauty smink

K-beauty Makeup: vårdande smink från Korea

Det är inte bara hudvård som koreanska varumärken är experter på, K-beauty innefattar även makeup. Smink från koreanska varumärken är, precis som deras hudvård, skapad med fokus på naturliga och skonsamma ingredienser. Makeup från K-beauty märken lägger fokus på att lyfta fram och förhöja dina naturliga drag och är perfekt för ”no-makeup-makeup-looks”. I det breda sortimentet av K-beauty smink hittar du innovativa produkter som BB-creams, CC-creams och andra lystergivande krämer med lätt formula.

Vad är speciellt med K-beauty smink?

Smink som skapats av koreanska varumärken har ett skonsamt innehåll och är gjorda för att ge huden näring och glow inifrån och ut. K-beauty smink är alltså mer av en blandning av smink och hudvård och är utmärkt för dig som vill använda makeup för att framhäva din naturliga skönhet utan att riskera att irritera eller skapa obalans i huden. Vanliga ingredienser i koreanskt smink är centella asiatica och hyaluronsyra, bra innehåll som är både lugnande och återfuktande.

BB- och CC-cream

BB-kräm är en förkortning av Beauty Balm Cream. Krämen är en kombination av smink och hudvård och fungerar ungefär som en lätt täckande foundation, men med fler vårdande ingredienser. En BB-cream jämnar ut hudtonen och ger din hy ett hälsosamt glow samtidigt som det återfuktar och ger huden näring. En CC-cream ger din hy en jämn finish och hjälper till att korrigera ojämnheter i huden. CC i namnet står för color correct. Denna typ av kräm kan hjälpa till att dölja rodnad, mörka ringar, pigmenteringar och andra färgskillnader i huden.

Skönhetsmärken från Korea

K-beauty makeup är inte lika populärt som koreansk hudvård i Sverige än. Därför har vi inte mängder av varumärken tillgängliga för oss, men det finns några.

erborian logotyp

Erborian
Erborian, ett välkänt varumärke både i Korea och i Sverige. Med virala produkter som deras CC Rec Correct och CC Cream har Erborian slått igenom världen över. Varumärket lanserades år 2007 med ett mål om att erbjuda enkla men effektiva produkter som vårdar din hud och ger den ett hälsosamt glow.

Erborian hittar du hos Sephora.

missha logotyp

MISSHA
MISSHA är ett av de mest populära varumärken från Sydkorea inom smink- och hudvårdsprodukter. Med hjälp av egna forskningslabb och användning av högkvalitativa ingredienser har MISSHA lyckats utveckla innovativa produkter som innehåller naturliga ingredienser.

Varumärket MISSHA finns att köpa hos Nordicfeel, Lyko, Cocopanda och Boozt.

holika holika logotyp

Holika Holika
Varumärket K-beauty startades år 2010 och har sedan dess skapat ett brett sortiment av populära skönhetsprodukter som består av bland annat BB-cream, läppglans, ögonskuggor och mycket mer. K-beauty varumärket är på grund av sina effektiva formulas och lekfulla förpackningar omtyckta av skönhetsälskare världen över.

Smink från märket Holika Holika hittar du bland annat hos Lyko och Eleven.

Rengör ansiktet från makeup

Precis som med andra sorters smink är det viktigt att att du rengör ditt ansikte på kvällen med en bra rengöring. Att tvätta bort sminket noggrant är ett enkelt sätt att minimera risken för att smink-och smuts-rester ligger kvar i ansiktet och orsakar finnar. Vi har listat de bästa k-beauty rengöringarna som finns tillgängliga på marknaden.

Dela den här artikeln

Start typing to see products you are looking for.