bricka med rengöringsprodukter för ansiktet

Bästa K-beauty rengöringen

Innan vi dyker in i de otroliga rengöringarna som finns på marknaden behöver du veta vilken slags rengöring du är ute efter. Inom K-beauty finns det två olika typer av rengöringar. Den ena är oljerengöring och den andra är vattenbaserad rengöring, båda är lika viktiga för din hudvårdsrutin. Koreanska hudvårdsrengöringar är populära, särskilt bland personer med känslig hud, på grund av deras skonsamma och balanserade innehåll som effektivt avlägsnar smuts, sminkrester och bakterier. En bra ansiktsrengöring eliminerar olja och smuts utan att ta bort hudens naturliga oljor och förbereder din hy för kommande hudvårdsprodukter.

Bästa oljebaserade rengöringarna inom koreansk hudvård

En oljerengöring är det första steget i den koreanska 10-stegsrutinen. Olja löser olja så för att effektivt avlägsna talg och envisa sminkprodukter behöver du en rengöring som är oljebaserad och som kan bryta ner orenheterna. Du använder din oljerengöring på torr hud och följer sedan upp med en vattenbaserad rengöring.

1. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil

gentle deep black cleansing oil från klairs

Klairs fantastiska oljerengöring är en bästsäljare, och det av en bra anledning. Den är rik på naturliga oljor och ingredienser som är skonsamma mot din hud. Klairs rengöringsolja hjälper snabbt till att hålla din talgproduktion i balans och stärker din hudbarriär samtidigt som den tar bort överflödig talg, smuts och smink.

Här kan du köpa Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil.

2. Banila CO Clean it Zero Cleansing Balm

clean it zero rengöringsbalm från banila co

Detta rengöringsbalsam är en kultklassiker bland k-beauty och en storsäljare världen över. Clean it Zero är ett balm som sedan smälter till en härlig och mjuk olja när det kommer i kontakt med huden. Det tar effektivt bort sminkrester samtidigt som det vårdar och återfuktar huden.

Här hittar du Banila CO Clean it Zero.

3. Dr. Ceuracle Pro Balance Pure Cleansing Oil

pro balance pure cleansing oil från dr ceuracle

En lugnande oljerengöring som avlägsnar talg, smuts och döda hudceller och lämnar din hy ren och fräsch. Den innehåller bland annat probiotika som förhindrar inflammation och hjälper till att hålla din hy hälsosam.

Här kan du köpa Pro Balance Pure Cleansing Oil från Dr. Ceuracle.

4. Make p:rem Safe Me Relief Moisture Cleansing Oil

safe me relief moisture cleansing oil från make prem

Kraftfull oljerengöring som effektivt avlägsnar pormaskar redan efter första användningen. Den består av en mild men kraftfull sammansättning av ingredienser som tar bort ditt smink och överflödigt talg utan att irritera huden.

Här hittar du make p:rem Safe Me Relief Moisture Cleansing Oil.

5. I’m From Fig Cleansing Balm

fig cleansing balm från i'm from

Härligt rengöringsbalm som förtom att rengöra huden, även jobbar på pigmenteringar och lugnar röd och inflammerad hud. Detta balm är veganskt och dessutom helt fritt från essentiella oljor, silikoner och alkohol som kan vara irriterande för huden.

Här kan du köpa Fig Cleansing Balm från I’m From.

Bästa vattenbaserade rengöringarna inom koreansk hudvård

En vattenbaserad rengöring är det andra steget i din hudvårdsrutin. Denna sorts rengöring tar effektivt bort partiklar och smuts som inte försvann efter din första rengöring. En rengöring som är vattenbaserad ger ofta ett behagligt skum som känns skönt mot huden och innehåller flera vårdande ämnen.

1. COSRX Low-pH Gel Cleanser

low ph-gel cleanser från cosrx

Mild rengöring från Cosrx med ett lågt pH-värde som är mycket skonsam mot huden och lugnar den. Det låga pH-värdet gör att huden hamnar i balans vilket kan hjälpa till att reglera talgproduktionen i hyn.

Här kan du läsa mer om och köpa COSRX Low-pH Gel Cleanser.

2. Dr. Ceuracle Tea Tree Cleansing Foam

tea tree cleansing foam från dr ceuracle

En lugn skumrengöring som innehåller Tea Tree-extrakt som effektivt behandlar och förebygger finnar. Den lämnar huden fräsch och redo för ditt nästa steg i din hudvårdsrutin.

Här hittar du Dr. Ceracle Tea Tree Cleansing Foam.

3. Klairs Rich Moist Foaming Cleanser

klairs rich moist foaming cleanser

Härlig skumrengöring som minskar avlägsnar orenheter och samtidigt återfuktar din hud. Denna rengöring är milt exfolierande och innehåller ceramider som förebygger rynkor och fina linjer.

Här hittar du Rich Moist Foaming Cleanser från Klairs.

4. Dr. Ceuracle 5a Control Clearing Cleansing Foam

5a control cleansing foam från dr ceuracle

Mild rengöring från Dr Ceuracle som innehåller BHA-syra, även kallat salicylsyra. Syran löser upp talg och orenheter i porerna vilket i sin tur effektivt motverkar finnar och akne. Denna vattenbaserade rengöring bidrar till att hålla din talgproduktion i balans.

Här kan du läsa mer om och köpa Dr. Ceuracle 5a Control Cleansing Foam.

Dela den här artikeln

Start typing to see products you are looking for.